Personbil B / B96 körkort

Den bästa utbildningen får du om du kombinerar teori och körning. Övningskör du hemma så kan det vara bra att ganska tidigt ta en körlektion för att vara säker på att du är på rätt väg.

Din privata handledare är varmt välkommen att följa med på körlektionen, såvida det är ok för dig som elev och det inte gör dig nervös, för att få lite tips om vad ni kan fortsätta öva på hemma.

Vi anpassar utbildningen efter varje elevs förutsättningar och behov. Hur många lektioner du kommer att behöva köra beror bland annat på hur mycket du övningskör privat, hur regelbundet du kör, teoretiska kunskaper. Vi kan oftast göra en preliminär bedömning efter 2-3 körlektioner.

För att få lov att övningsköra så krävs det att du har ansökt om och fått ett körkortstillstånd godkänt. Du ansöker om ett tillstånd hos Transportstyrelsen för de önskade behörigheterna du vill övningsköra för. Det är en blankett som du måste fylla i som inkluderar en hälsodeklaration och ett syntest hos en optiker. Vi har möjlighet att utföra synundersökning på trafikskolan till en kostnad av 100 kr eller så kan man gå till en legitimerad optiker.

Ansökan om Körkortstillståndet gör du enklast här: Ansökan om Körkortstillstånd
Synintygsblanketten hittar du här: Intyg om Synprövning
Transportstyrelsen tar ut en avgift på 220kr för att behandla ärendet, du kommer att få hem ditt körkortstillstånd när det är godkänt. Kom till vårt kontor så hjälper vi dig fylla i blanketterna om du känner dig osäker på något!

Om du har planerat att övningsköra privat så måste även den handledare du ska köra med vara godkänd utav Transportstyrelsen. Eslövs Trafikskola erbjuder handledarkurs/introduktionsutbildning för dig som vill köra privat.
Läs mer under ”Handledarutbildning”